Hi there

2021-10-07 12:20

Привіт! Давно не писав, але сьогодні я вирішив відродити цей блоґ.

Спочатку розкажу про невдачі. Перці Jalapeño так і не зійшли. Схоже, що підготовка насіння (ватний диск і зіп-лок) пройшла нормально, а з висадкою у ґрунт щось пішло не так. Я навіть повторив експеримент з тим самим нульовим результатом.

Про пересадки та про ґрунт. Поступово я попересаджував всі перці Habanero з паперових стаканчиків у відносно великі прозорі пластикові вазончики, використовуючи ґрунт сорту «Кактус» замість того універсального. Схоже, їм це сподобалося.

Ось відео з ними з початку червня по кінець серпня, один кадр — один день:

Про осінь. Рослини стояли на балконі, та їм ставало все більш холодно. Десь у кінці серпня я почав переміщати рослини у більш теплу частину квартири. Наразі всі перці стоять на одному підвіконні поруч з кактусами, а томати стоять на іншому підвіконні.

Фото

І про добрива. Врешті-решт, почав використовувати мінеральні добрива (один із варіантів звичайного NPK). Раз на тиждень поливаю рослини невеликою кількістю води, в якій розчинений концентрат.

Томати

Дивні створіння ці томати. Якісь вони вертикальні. Зараз, у жовтні, вони вимахали більш ніж метрової висоти. Два з трьох навіть порадували мене цвітінням, але до сьогодні воно вже майже повністю завершилося.

Фото Фото

Перці

Три перці з «Еко-кубику» живі, виросли великі та красиві. На двох з них вже зріють плоди, а третій поки лише розкриває свої квіти.

Фото

Вісімнадцять перчиків Habanero мають дуже різну долю. Один майже остаточно загинув. Ще три живі, та дуже кволі. Сім рослин відносно розвинених, міцненьких, виглядають непогано. Шість рослин дуже добре розвинених, з бутонами або вже навіть з квітами. І одна найкрутіша рослина вже формує свій перший плід.

Фото Фото Фото Фото Фото

Кактуси

Last but not least, мої найстаріші рослинки чудово виглядають і навіть іноді розквітають.

Фото

Такі справи. Триматиму вас у курсі.